Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

μετεγκατάσταση βιολογικής
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
και Περιβάλλοντος
Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών
κα. Λουκαΐδου Μαρούσα

ΚΟΙΝ. Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αρ. Πρωτοκόλλου: …206./2011

 
Κυρία Μαρούσα,                                                                        

Μετά την επιστολή του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού, με αριθμό πρωτοκόλλου 23440/22-07-11, όπου μας αναφέρατε ότι «… Κατά την εγκατάσταση του Εργολάβου στην περιοχή επέμβασης δεν είναι δυνατή, κυρίως για λόγους ασφαλείας, η χρήση του χώρου μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες… Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να εξευρεθεί νέος χώρος για την μετεγκατάστασή σας μετά από συνεννόηση με τη Διοίκηση του Δήμου», προσπαθήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς θα συμβεί και πότε.

Δεν μπορέσαμε όμως να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις για την παραμονή μας στο χώρο δεν είναι αρκετές αλλά ούτε και βάσιμες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία απόφαση η οποία να αφορά τη λειτουργία της Πρότυπης Αγοράς Βιοκαλλιεργητών της Περαίας κατά τη διάρκεια των εργασιών ή και μετά από αυτές.

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, τότε πώς μας ζητάτε από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών να ενεργήσουμε για τη μετεγκατάστασή μας; Εμείς τιμούμε τη φιλοξενία που μας παρέχετε τόσα χρόνια και σας ευχαριστούμε για αυτή. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι στο σημείο που βρισκόμαστε και θα θέλαμε να παραμείνουμε εκεί. Το ίδιο επιθυμούν και οι εκατοντάδες πελάτες μας, πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού.

Παρακαλούμε πάρα πολύ, για ακόμη μια φορά, να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς ισχύει σε ότι αφορά το θέμα της Ανάπλασης της περιοχής και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τη λειτουργία της Αγοράς μας.

Πιστεύουμε ότι ο Θεσμός των Πρότυπων Αγορών Βιολογικών προϊόντων πρέπει να βρει την απεριόριστη συμπαράσταση όλων μας και να συνεχίσει η Αγορά της Περαίας να είναι ένα ακόμη στολίδι του Δήμου Θερμαϊκού.

Παρακαλούμε πολύ να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να συζητήσουμε το πολύ σημαντικό αυτό θέμα και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση.

Η Ένωσή μας έχει κάποιες ιδέες για την μελλοντική συνεργασία μας και σκεφτόμαστε τρόπους προαγωγής και προώθησης της Περαίας μας. Σε αντικατάσταση του χώρου όπου φιλοξενείται σήμερα η Αγορά Βιοκαλλιεργητών θα μπορούσαμε να προτείνουμε τον χώρο στη συμβολή των οδών Ανθέων και Φιλίππου (απέναντι από του Διαμαντάκη).

Σε περίπτωση που ,μετά τη λήξη των εργασιών Ανάπλασης της περιοχής, δεν θα μπορούμε να επιστρέψουμε στον αρχικό μας χώρο, τότε, θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε το νέο μας χώρο σε κάτι πολύ αξιόλογο με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο των Βιοκαταναλωτών, αλλά και ενδιαφερομένων από όλη την πόλη, αυξάνοντας έτσι την κίνηση στο Δήμο μας.

Η Νέα, Ανανεωμένη μορφή που θα πάρει η Αγορά μας θα προσφέρει τη δυνατότητα στον ίδιο χώρο, να γίνονται κι άλλες εκδηλώσεις εποχικού ή άλλου χαρακτήρα. (π.χ. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις). Είναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ενεργήσουμε ταχύτατα, συνεργαζόμενοι για το κοινό καλό.

Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με την ΕΑΒΒΕ φαίνονται στο τέλος της σελίδας. Παρακαλώ πολύ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε.

Σας ευχαριστούμε θερμά,

Ο Πρόεδρος της ΕΑΒΒΕ Η Γραμματέας της ΕΑΒΒΕ
Καζάκης Δ. Πάγκαλος Ευαγγελινού Δώρα
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου